VISIE

Het mogelijke zien en het haalbare verwezenlijken

Elk individu is toegerust met kwaliteiten en talenten om zijn doel te verwezenlijken. doumaconsult wil het mogelijke (laten) zien en vervolgens het haalbare (laten) verwezenlijken. Leven en werken kan lichter, speelser en met meer plezier wanneer mensen leven en werken vanuit hun eigen kern, kracht en talent.
Psychosynthese is een methode die mens en organisatie begeleidt op de innerlijke reis naar antwoorden en visie en op de uiterlijke reis naar verwezenlijking daarvan. De methode is bij uitstek geschikt bij professionele en ethische vragen en bij existentiële levensvragen, bij zingevingvragen, bij vragen die de persoonlijkheid en de interne organisatie overstijgen. Het raakt daar waar de mens en organisatie op zoek is naar betekenis en naar zijn plek in een groter geheel; het streven naar omgevingsbewustzijn en gemeenschapszin. Dat maakt psychosynthese naast een persoonlijke tot een transpersoonlijke, spirituele methode.
Psychosynthese is gericht op de toekomst, op mogelijkheden. In de gezamenlijke zoektocht naar authentieke antwoorden wordt een unieke visie ontwikkeld. Vervolgens is de begeleiding erop gericht om stappen te zetten om deze visie te gaan verwezenlijken, om dat wat gezien is in de wereld te gaan zetten: “het mogelijke gaan zien en het haalbare verwezenlijken”.

Startpagina