OVER INGE
Psycholoog & Coach
OVER INGE
Psycholoog & Coach
OVER INGE
Psycholoog & Coach

Psycholoog & Coach

Helpen

Als kind wilde ik al graag “mensen helpen”. Vol overtuiging koos ik op mijn achttiende voor de studie psychologie. Ik was leergierig en had een honger naar kennis en kunde, vooral kennis over de menselijke psyche, de persoonlijkheid en over de interaktie tussen mensen. Toch ging ik na mijn afstuderen niet meteen als psycholoog aan het werk.

Leiding geven

Dat had te maken met mijn eigen familiesysteem. Volgens mijn moeder beschikte ik net als mijn vader over natuurlijk leiderschap en trouw aan mijn familiesysteem koos ik na mijn studie voor een leidinggevende functie. Ruim vijftien jaar gaf ik leiding in grote en kleine organisaties. Het was een periode waarin ik heel veel leerde. Nog dagelijks maak ik gebruik van ervaringen die ik toen opdeed.

Leidinggeven deed ik graag en wat ik daarvan het allerleukst vond was het faciliteren van medewerkers in hun ontwikkeling. Een persoonlijke crisis bracht mij terug bij mijn kern, bij mijn echte passie: “mensen helpen”. Of zoals beter: mensen helpen zichzelf te helpen. Ik startte mijn eigen praktijk.

Leren

Ik leer graag. Mijzelf blijven ontwikkelen is belangrijk voor mij en dus ook voor de kwaliteit in mijn werk. Altijd ben ik naast mijn werk blijven studeren. Vooral de studie Psychosynthese is belangrijk voor mij geweest. Daar leerde ik over bezieling, levenslessen en zingeving. En ik maakte kennis met systemisch werk: (familie)opstellingen. Het faciliteren van opstellingen voelde als thuiskomen. Ik besloot meteen om hierin een vervolgopleiding te doen.

1979-1985:    Psychologie (Rijks Universiteit Groningen)

1989-1991:    Hoger Management (Instituut Sociale Wetenschappen)

2002-2007:   Psychosynthese (Instituut voor Psychosynthese)

2008-2018:   Systemisch Werk: basis en vervolg opleiding, masterclasses (Hellinger Instituut)

2013-2015:    Natuurgids (IVN Norg)

2017 e.v.        Diverse na/bij scholingen mbt Stress & Trauma

2018-2019:   EMDR; trauma behandeling vlgs protocol  (de Jongh & ten Broeke)

2019:              Somatic Experiencing, lichaamsgerichte traumahealing (BodyMind Opleidingen)

Mijn eigen praktijk

Sinds 2002 praktiseer ik weer als psycholoog en begeleid ik mensen als coach, therapeut en supervisor. Vanaf 2004 doe ik dat vanuit mijn eigen praktijk: Douma Consult; Praktijk voor Psychosynthese & Systemisch werk.

Wat anderen zeggen over Inge:

Wat anderen zeggen over Inge:

Wat anderen zeggen over Inge: